9 põhjust, miks eelistada meriinovilla

Uus meriinovillane kampsun Loorenilt!

Äsja lisandus Looreni kollektsiooni pehme meriinovillane kampsun, et saaksid selle soojas embuses sügise võrratuid hetki nautida! Vill on meie kliimas asendamatu materjal, mille häid omadusi võiks loetlema jäädagi, aga kas teadsid, et meriinovill on tavalisest lambavillast veelgi mõnusam?

Meriinovilla päritolu

Meriinovilla saadakse meriinolammastelt, kes on väga populaarsed Uus-Meremaal ja Austraalias, kuid keda võib edukalt kasvatada ka Eesti lopsakatel heinamaadel! Esimesed teated nendest vahvatest tegelastest pärinevad 12. sajandi Hispaaniast, kus meriinovilla kasutati sõjaväevormides, aga ka jõukuse märgina kõrgklassi luksuslike rõivaste valmistamisel. Looreni uue kampsuni meriinolõng tuleb Austriast ja on tuntud selle poolest, et ei lähe kergesti topiliseks.

Meriinovilla eelised

  • Meriinovill on tavalisest lambavillast palju pehmem ja peenema kiuga.
  • Meriinovill on hästi hingav ja reguleerib kehatemperatuuri, seepärast võid oma uut meriinovillast kampsunit kanda nii külmal talvel kui ka sumedal suveõhtul!
  • Meriinovillastele rõivastele ei teki kandes ebameeldivat lõhna, materjal tõmbab kõik endasse ja laseb selle alles pesus kenasti välja.
  • Meriinovill on vastupidav ja rõõmustab Sind õige hoolduse korral palju aastaid.
  • Tänu oma naturaalsusele ja pehmele tekstuurile sobib meriinovill väga hästi ka tundliku nahaga inimestele.
  • Meriinovill imab hästi niiskust ja juhib selle nahalt eemale, seetõttu ei teki ebamugavat tunnet isegi siis, kui higistama kipud.
  • Meriinovillased kampsunid on küll soojad, aga samas tänu meriinolõnga peenele kiule ülimalt kerged ja mugavad.
  • Mis seal salata, meriinovillased esemed näevad väga head välja ja kaunistavad kandjat igas olukorras!
  • Ja mis muidugi kõige tähtsam: meriinovill on loodussõbralik ja jätkusuutlik valik. Värskes õhus rohelistel karjamaadel ringi kepsutavad lambad annavad villa paar korda aastas ja kasvatavad seejärel uue, pügamine neile mingisuguseid ebameeldivusi ei põhjusta.

Tõsi, meriinovillast tooted on enamasti hinna poolest natuke kallimad kui tavalisest lambavillast valmistatud esemed, kuid kindlasti on meriino tänu oma suurepärastele omadustele seda investeeringut väärt. Ja kui jagad summa kõigi päevadega, mil oma meriinovillast lemmik-kampsikut kanda saad, tuleb hind nii väike, et oleks lausa patt endale seda väikest luksust keelata!

Looreni uus meriinokampsun ootab Sind siin: https://loorenlabel.com/toode/tiiu/

Armastusega

Looren

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga